Djelotvorno znanje za zdravlje

Razvoj zajednice, razvoj demokratske prakse sudjelovanja, volonterstvo

 

VIJEĆE MLADIH GRADA LABINA

Projekt Gradskog vijeća mladih već skoro deset godina motivira i aktivira samostalno djelovanje djece i mladih u javnom iznošenju svojih potreba, interesa i zahtjeva prema lokalnoj zajednici i na taj način otvara i razvija aktivnu komunikaciju između tijela gradske vlasti i mladih, učenika labinskih osnovnih i srednje škole.

ŠKOLA DEMOKRACIJE - VIJEĆE MLADIH - LABIN

U proteklih deset godina aktivnosti Škola demokracije se odvijala u kontinuitetu i kroz taj rad su zasigurno ostvareni bitni pomaci u motivacijama, poticajima i osposobljavanju mladih za što aktivniju ulogu u demokratskim procesima.

GRADSKO VIJEĆE UČENIKA ZDRAVI GRAD - RIJEKA

U sklopu gradskog projekta Rijeka - Zdravi grad, 1998/1999. godine konstituirano je prvo Gradsko vijeće i Poglavarstvo učenika (danas izmijenjenog naziva Kolegij učenika) u Republici Hrvatskoj, a današnji saziv vijećnika čini šesti po redu mandat učenika srednjih i osnovnih škola grada Rijeke.

INTERESNE GRUPE GRAĐANA PROJEKTA ZDRAVI GRAD RIJEKA

Na osnovu zdravstvenih prioriteta u cilju razvoja "zdravog grada" formirane su Interesne grupe građana 1998. godine. Te godine Rijeka uz članstvo u Hrvatskoj mreži zdravih gradova i ujedno postaje i punopravnim članom Europske mreže zdravih gradova.

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE - NAJ DJEČJE DJELO - OPATIJA

"Naj dječje djelo" je projekt Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije kojim su djeca htjela nagraditi i poticati humanost i solidarnost među djecom.

VOLONTIRANJE U DRUŠTVU NAŠA DJECA ZABOK

Društvo Naša djeca Zabok rasadnik je mladih volontera i volonterki koji rade za dobrobit djece i grada Zaboka.

"BUBAMARA" - PROGRAM SOCIJALNOG UKLJUČIVANJA OSOBA S INVALIDITETOM U DRUŠTVENI I GOSPODARSKI ŽIVOT ZAJEDNICE KROZ ZAPOŠLJAVANJE RADNO-OKUPACIONIM AKTIVNOSTIMA NA PRIMJERU IZGRADNJE PLASTENIKA - GRAD VINKOVCI I VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Razvijen je model zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz radno-okupacione aktivnosti na primjeru izgradnje plastenika za poljoprivredne aktivnosti tehnološki i ergonomski prilagođene za rad osoba s invaliditetom.

OBILJEŽAVANJE ZNAČAJNIH DATUMA U OKVIRU PROJEKTA "PULA - ZDRAVI GRAD"

Razvijen je model zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz radno-okupacione aktivnosti na primjeru izgradnje plastenika za poljoprivredne aktivnosti tehnološki i ergonomski prilagođene za rad osoba s invaliditetom.

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA - GRAD OSIJEK

Svjetski dan zdravlja (World Health Day) obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

SOCIJALNI PROGRAM POTICANJA VOLONTERSTVA I RAZVOJA ZAJEDNICE GRADA GOSPIĆA

Gradsko društvo Crvenog križa Gospić u svojoj redovitoj djelatnosti ostvaruje humanitarne ciljeve i zadaće na području zaštite i unapređenja zdravlja, socijalne skrbi, vodi brigu o socijalno ugroženom stanovništvu za dodjelu pomoći u hrani i odjeći.

VRŠNJAK POMAGAČ - MLADI VOLONTERI ZDRAVOG GRADA POREČ

Zdravi Grad Poreč je još 1998., sagledavajući probleme male suvremene lokalne zajednice (specifičan način života, prijenos europskih trendova, prezaposlenost roditelja, gubitak odgojne funkcije obitelji…), identificirajući probleme mladih (posebno nedostatak aktivnosti zimi) te gledajući ih kao resurs zajednice započeo s osmišljavanjem projekta Vršnjak pomagač - mladi volonteri Zdravog grada.