24. Sajam Zdravlja u Vinkovcima - otkazano

pdf24. Sajam Zdravlja u Vinkovcima - obavijest

Poštovani,

Selma Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatska mreža zdravih gradova tradicionalno organiziraju Sajam zdravlja u Vinkovcima. Sajam zdravlja je jedno od tri najznačajnija godišnja okupljanja članova Hrvatske mreže zdravih gradova (HMZG).

24. Sajam zdravlja, s međunarodnim sudjelovanjem, održat će se u Vinkovcima od 03. do 05. travnja 2020. godine, sa središnjom temom:

Vizije gradova i prostora


Središnjom temom želimo povezivati sve ključne dionike na svim razinama upravljanja, predstavnike građanskog i nevladinog sektora te stručnjake iz područja: zdravstva, komunikacija, medija, socijalne skrbi, znanosti i obrazovanja, zapošljavanja, sporta i rekreacije, sigurnosti, prehrane, tehničkih struka i urbanog planiranja.

Središnja tema je okosnica kako edukacijskog tako i radioničkog i izložbeno prodajnog dijela 24. Sajma zdravlja. Ona pruža mogućnost suradnje s velikim brojem resornih ministarstava, gospodarskim sektorom te velikim brojem institucija i nevladinim sektorom.

Pozivamo sve dionike Sajma zdravlja, stručnjake i zainteresirane da u okviru svojih prezentacija i izlaganja predstave vlastita iskustva u stvaranju urbanog okruženja koje unapređuje zdravlje i blagostanje. Svojim ćete doprinosom i zagovaranjem univerzalnog dizajna urbanog prostora pomoći svim članovima HMZG u razvoju inkluzivnog društva kroz politiku "ljudi u središtu" te ujedno demonstrirati kako, predvodeći osobnim primjerom, djelovati na očuvanju planeta od degradacije kroz zaštitu prirodnih resursa te održivu potrošnju i proizvodnju.

S poštovanjem,

Predsjednica
Hrvatske mreže zdravih gradova:
prof. Selma Šogorić, dr. med.

Poštovani,

Bozoizuzetno mi je zadovoljstvo i čast pozdraviti Vas u ime Vukovarsko-srijemske županije i pozvati Vas na sudjelovanje na 24. SAJMU ZDRAVLJA, s međunarodnim sudjelovanjem, sa središnjom temom: Vizije gradova i prostora, koji će se održati u Vinkovcima od 03.-05. 04. 2020. godine.
Kvalitetan prostor gradova i naselja te sigurno i zdravo okruženje temelj su za razvoj zdrave zajednice i održivi razvoj. Kvalitetan i uređen prostor je preduvjet za uspjeh svih dobnih skupina i cjelokupnog stanovništva te gospodarstva. Kvalitetan prostor je resurs kojim se mora odgovorna upravljati - a za to je potrebno razmotriti opcije i postaviti vizije.

Kako bi prostor i život u njemu bio prihvatljiv, važno ga je prilagoditi svim dobnim skupinama te poduzetnicima.

Stoga je tema ovogodišnjeg Sajma zdravlja očuvanje, promicanje i unapređenje zdravlja te kvalitete života kroz sigurno i zdravo okruženje i održivi razvoj koji su temelji društvenog, kulturnog i gospodarskog razvoja.

Cilj je Sajma zdravlja povezivanje zdravstvenog i nezdravstvenog sektora, struke i osoba koje neposredno rade na očuvanju i promicanju zdravlja te im na taj način omogućiti razmjenu znanja, iskustava, vještina i ideja, a sve uz uvažavanje sveobuhvatnosti i interdisciplinarnosti pristupa na unapređenju zdravlja i kvalitete života.

U sklopu Sajma zdravlja biti će organizirano i niz dodatnih sadržaja poput foruma, seminara, radionica, edukativnih predavanja vrhunskih stručnjaka, te sportskih aktivnosti i atraktivnosti namijenjenih sudionicima i posjetiteljima.

Svjesni važnosti zdravlja kao najvećeg bogatstva,vjerujem kako ćete se odazvati pozivu u velikom broju i sudjelovati u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti!

Dobrodošli!

S poštovanjem,

Vukovarsko-srijemski župan:
Božo Galić, dipl. ing.

24sajamHR